Naši učenci nastopili na tekmovanju THE WORLD SCHOLAR’S CUP

V torek, 1. marca 2016, je na OŠ Danile Kumar v Ljubljani potekalo tekmovanje šol WORLD SCHOLAR’S CUP. Tokratno tekmovanje se je odvijalo na regijski ravni, udeležile pa so se ga šole iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter mednarodne šole, ki delujejo v obeh državah. Na tekmovanje smo se odpravili že zelo zgodaj, (odhod iz Kopra ob 6.00) samo tekmovanje pa se je ob 7.45 začelo z otvoritveno slovesnostjo, kjer so predstavili vsako šolo posebej.

Po otvoritveni slovesnosti so se mlajši učenci (junior division) pomerili v skupinskem pisanju spisa (Collaborative writing), starejši (Senior division) pa so reševali zelo težek test (Scholar’s Challenge). Do kosila so se skupine zamenjale, učiteljice spremljevalke smo imele nekaj prostega časa, nato pa hitri tečaj ocenjevanja debat.

Po kosilu so se vsi učenci, tako mlajši kot starejši, pomerili v treh debatah, učiteljice pa smo tudi dobile zadolžitev, saj smo nastopale v vlogi sodnic.

Ob 15.00 smo se spet zbrali v dvorani in začel se je zadnji del tekmovanja, Scholar’s Bowl, kjer so učenci na zabavna in včasih tudi čudna vprašanja odgovarjali s pomočjo daljinčkov. Tekmovanje je bilo zelo intenzivno, zato so ga vmes prekinili, da so lahko tekmovalci posvojili alpako.

Ob 18.30 je bil tekmovalni del zaključen in čas je bil za večerjo. Po večerji pa Debate Showcase, debata, ki ni bila več del tekmovalnega programa in na kateri je nastopilo 8 najboljših govorcev med tekmovalci. Na Debate Showcase smo imeli tudi svojega predstavnika, to je bil Marko Černac, ki je zastopal negativno stran, debatirali pa so ali Slovenija res postaja vedno manj popolna (Resolved: That Slovenia is becoming more imperfect)

Dan se je počasi iztekal in po debati nas je čakala samo še ena stvar – rezultati. Vsi smo komaj čakali novice, kako se je obnesel ves naš trud.

Na tekmovanje se je odpravilo 10 skupin (skupno 30 otrok) in štiri mentorice. Bili smo zelo uspešni, saj se je kar 8 skupin (skupno 24 otrok) uvrstilo v naslednjo, svetovno raven. Zelo veseli in ponosni na svoje dosežke smo se ob pozno zvečer odpravili domov.

Tjaša Kafol Lutar

 

 

Dostopnost