1.DAN

2.DAN

3.DAN

4. DAN

4. DAN – Zadnji dan pred odhodom so se učenci zjutraj razgibali z badmintonom. V okolici Doma Prvine so si nadeli pravo plezalno opremo in splezali na eno najvišjih smrek ter se po skupinicah igrali izjemno domiselne igre. V objemu narave so s čopiči iz naravnih materialov likovno poustvarjali domišljijsko drevo. Po popoldanskem počitku pa smo navijali za naše nogometaše. V večernih urah smo pripravili prvinski ogenj. Plameni so osvetlili naše obraze, ki so ob skupnem prepevanju, korakanju in plesu sporočali BILO NAM JE LEPO … Zvečer pa smo še zadnjič z iskricami sreče v očeh odjadrali v deželo sanj. Lahko noč še zadnjič iz Prvin …

3.DAN

V sredo smo se v dopoldanskem času odpravili na Čemšeniško planino. Z razgledne točke smo opazovali prečudovito zasavsko dolino. Na vrhu smo se okrepčali z malico in se poigrali na raznovrstnih igralih. V popoldanskem času so učenci iskali skriti zaklad in na travniku pozorno prisluhnili naravi. Proti večeru so se preizkusili še v kvizu Male sive celice in se ob tem zelo zabavali.

2.DAN

Glasbena budnica nas je prebudila in povabila na jutranjo telovadbo. Po zajtrku so se učenci po zapisanih navodilih samostojno orientirali v naravi. Po sadni malici so na travniku napisali razglednice svojim domačim. Po popoldanskem počitku so se v bližnji okolici preizkušali v matematičnih nalogah. Kasneje so se podali še v gozd, kjer so postavljali bivake. Ob večerni animaciji smo se igrali različne socialne igre.

1.DAN

V Prvinah so nas pričakali prijazni ucitelji, ki so nas pospremili v notranje prostore Doma in nas razporedili po sobah. Ob sončnem vremenu smo se po slastnem kosilu odpravili v gozd. Otroci so raziskovali tamkajšnje rastline in živali. Po kratkem počitku so učenci v gozdu ustvarjali hišico za skratka Perkmandeljca iz naravnih materialov. Dan smo zaključili z večernim sprehodom v bližnji okolici. Učenci so polni lepih vtisov zaspali v pričakovanju novih dogodivščin.

Dostopnost