1.DAN

2.DAN

3.DAN

4.DAN

5.DAN

5.DAN

Danes smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk.

Pohod na Kolovrat.

Ogled Muzeja na prostem po poti miru čez kolovrat.

Priprava na odhod domov.

Za nami ostajajo lepi vtisi. 

4.dan

Današnji sončen dan je bil tudi zelo pester,  poln novih spoznanj in doživetij. Prosti čas smo izkoristili za igranje košarke, namizni tenis, med dvema ognjema.

Naš sošolec Nai je danes praznoval 13. rojstni dan. CŠOD Kavka je pripravil res zelo okusno torto. Sošolci pa smo mu pripravili presenečenje.

Dejavnosti: 

Pohod do potoka, kjer smo še bolje spoznali nastanek lišajev. Raziskovali in ugotavljali smo kakovost vode in zraka (živalce v vodi in lišaji v gozdu)

Sprehodili smo se tudi po poti vojakov soške fronte v dolino do spodnje vasi Livek.

Ogled vaških znamenitosti, obisk muzeja smuči in opreme. 

Večer smo zaključili z družabnimi igrami, športom in plesom.

Učenci, 7. a


3.DAN

Danes smo se učili o soški postrvi. Ogledali smo si dokumentarec in ob njem reševali delovni list.

Imeli smo tekmovanje v orientaciji. Dali smo se v skupine po dva in reševali naloge. Ko smo vsi končali, smo se igrali košarko. Šli smo tudi na en kratek sprehod in poslušali zgodbo o Krivopetki. Po tem smo morali narediti svojo zgodbo v obliki Kamišibaj ( zgodba brez besedila, narejena v slikah ). Tema je bila Podnebne spremembe. Bilo je zelo zabavno in zanimivo. Za na konec pa smo peli par pesmi ob igranju kitare. Ta dan smo tudi preživeli zelo dobro!


2. DAN

Naš 2. dan – KAVKA

Naš drugi dan je bil poln novih doživetij. 

Naučili smo se narediti in skuhati kobariške štruklje ter dobili tudi njihov recept.

Na terenu smo poznali smo veliko zdravilnih rastlin in njihovih učinkovin.

Pogovarjali smo sw o raznolikosti v prehrani o starih trgovsih potem in velikih osvajanjih ter velikih odkritjih (začimbe, Indija, Indijanci, tihi ocean, svila,..)

Izpeljali smo tudi pohod z nordijsko hojo, ki je bila najboljša dejavnost tega dne. Sprehodili smo se po naravi ter opazovali prečudovite razglede.

Ogledali smo si tudi dokumentarni film z naslovom Plezanje: Vzpon do zlata. Ta film je pripovedoval o življenju štirih plezalk tik pred olimpijskimi igrami v Tokiu 2021. Opisoval je njihove občutke ter težave… Film nam je bil izredno zanimiv, vse nas je pritegnil.


  1. DAN

Zjutraj smo se ob 8.30 zbrali na parkirišču pred velikim olimpijskim bazenom v Kopru. Pot do doma Kavka je trajala približno dve uri in je zelo hitro minila. Ko smo prišli v dom smo se namestili v sobah ter razpakirali, potem pa smo imeli kosilo, ki je bilo zelo okusno. Po kosilu smo se odpravili v Kavkno jamo. Steza v jamo je bila strma ter spolzka a vsi smo se zelo zabavali. Nato smo imeli okusno večerjo, po kateri pa smo imeli nekaj prostega časa (zelo smo se zabavali). In zadnja aktivnost današnjega dne pa je bil prelep in sproščajoč večerni sprehod.

           Eva, Klara, Karin

Dostopnost