1.DAN

2.DAN

3.DAN

4.DAN

5.DAN

5.DAN

Zadnji dan v šoli v naravi smo najprej pospravili sobe in spakirali stvari v kovčke. Sledil je okusen tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku smo se peš odpravili do vasi Livek, kjer smo si ogledali smučarski muzej ter videli kako izgledata dve poročeni drevesi – topol in lipa.

Po kosilu smo vsi skupaj, v spremstvu kitare, zaželeli vse najboljše dvema učencema, ki sta praznovala rojstni dan. Slavljenca, učenci in tudi učitelji smo ob tej priložnosti dobili na mizo tudi posladek. Poslovili smo se od osebja CŠOD Kavka in pomahali prekrasnemu razgledu, ki ga ta dom ponuja ter se odpravili nazaj proti Kopru. Domov odhajamo polni novih vtisov. 

4.DAN

Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je delala kobariške štruklje, druga pa je odšla na nordijsko hojo. Ko smo prebrali recepturo smo začeli pripravljati testo, zatem  pa nadev. Po dveh urah smo jedli dopoldansko malico. Nato smo se zamenjali in se odpravili na nordijsko hojo. Tam nam je učitelj pripovedoval zgodbo o Luciji in zelenem zmaju. Ko smo prišli nazaj smo jedli kosilo. Potem smo imeli odmor ( naš najljubši del dneva ). Za tem smo imeli orientacijsko tekmovanje v skupinah. Raziskovali smo Livške Ravne ter odgovarjali na delovni list. Po tem je bila »župa« za večerjo, za posladek smo jedli naše ročno izdelane štruklje. Nato smo razglasili zmagovalce tekmovanja in predstavili svoje sobe s plesno točko. In potem smo imeli končno disko, ki je trajal SAMO 40 minut. In to je naš 4. dan v šoli v naravi.

Lahko noč!

XOXO!! Julija in Alexandra


Danes, 24. 4. 2024, smo se razdelili v skupine, imeli smo lokostrelstvo in lutkovno predstavitev.

Zbudili smo se že ob 7.05 in kasneje pojedli zajtrk v miru. Po zajtrku smo se razdelili v skupine za lokostrelstvo in lutkovno delavnico. Všeč nam je bilo lokostrelstvo, ker nas je večina streljalo prvič z lokom. Pri lutkarski delavnici smo delali kamišibaj. Po končani aktivnosti smo imeli kosilo, ki je bilo zelo dobro. Naslednjo uro smo imeli počitek. Popoldne smo se razdelili po razredih v različne delavnice, kjer smo se učili o lišajih, jamah in življenju v potokih.  Po naporni poti smo imeli večerjo. Po večerji smo predstavili naše kamišibaje, ki so bili zelo zanimivi. Po predstavitvah smo odšli na igrišče, tam smo igrali med dvema ognjema. Ob 21.00 smo se pripravili na spanje.

Elvis J.S, Hristijan. M, Ali H.


2.DAN

Danes 23.4.2024 smo odšli na pohod po Kolovratu do muzeja na prostem, ki opisuje življenje Italijanskih vojakov v 1. svetovni vojni.
Zbudili smo se že ob 7.00 in pričeli dan z odličnim kulinaričnim zajtrkom. Po zajtrku smo se hitro in neučakano pripravili na pohod. Oblekli smo si topla oblačila saj je bilo pravo zimsko jutro, kljub temu da smo že pri koncu aprila. Ko smo stopili iz koče nas je zmrazila snežna nevihta, ki smo jo začutili do kosti.
Fantje so se takoj pričeli kepat, punce pa so se skrivale za zidom. Krenili smo na pot in po mrazu hodili dobre tri ure. Ko smo prišli do rovov nas je tam pričakal zasnežen utrnjen hrib, kjer je kar mrgolelo zasneženih rovov.
Popoldne smo se z razredi ločili v različne delavnice, kjer smo se učili o lišajih, jamah in življenju v potokih.
Zvečer pa smo si pogledali zanimiv športni dokumentarec o 4 plezalkah iz Anglije, Slovenije, ZDA in Japonske. Film je pripovedoval o poti do uspeha in olimpijskih igrah, kjer je na koncu zlato kolajno osvojila slovenka, Janja Garnbret.
Dan je bil zelo zanimiv, poučen in igriv.
Upamo, da bo učiteljica Kravanja videla naš opis dneva 😊.

Pozdravljajo vas Leon, Erik B. in Mia K.


1.DAN

Danes smo se odpeljali z avtobusom proti Livškim Ravnam. Vožnja je trajala 2 uri in bila je zelo zabavna. Proti koncu poti nam je bilo slabo. Prišli smo v Dom Kavka in se razpakirali, povedali so nam pravila in pojedli smo kosilo. Razdelili smo se v skupine in opravljali različne aktivnosti. Prišli smo v dom in pojedli večerjo, ki je bila okusna. Odšli smo na kratek pohod, kjer nas je obiskal sneg. Kasneje smo prišli nazaj, pripravili smo se na spanje in se odpravili v sobe.

Lea, Eva in Ellen

_

Dostopnost