TRETJESOLCI A IN C ODDELKA V PRVINAH 

Odjadrali smo brez solzic, z nasmehi na obrazih, srčnim dogodivščinam naproti. Med potjo nas je spremljala pesem radoživih otroških glasov. 
Srečno smo prispeli v osrčje zasavske regije in se udobno namestili v dom CSOD Prvine.                                               

Učenci 3. a in 3. c z učiteljicami

Fotogalerija:

ponedeljek, 7. 6. 2021                           

Po slastnem kosilu smo se v pohodniški opravi povzpeli na Čemšeniško planino. Na razgledni točki smo prisluhnili naravi in občudovali zasavsko dolino. Na večernem sprehodu smo se preizkusili v igri Zaupaj prijatelju. Z zaprtimi očmi smo se prepustili vodenju po gozdnih poteh. V krogu prijateljstva smo zapeli venček razigranih melodij in se z nasmehom na obrazu poslovili od današnjega dne.

Torek, 8.6.2021

V zgodnjih jutranjih urah smo si ob ptičjem petju privoščili jutranji sprehod s telovadbo v čudovitem gozdu. Nadeli smo si pravo plezalno opremo in splezali do vrha ena najvišjih smrek. Na naših obrazih so žareli nasmehi ponosa in v očeh je sijala misel – “tudi jaz zmorem”. Spoznali smo dobrosrčnega škratka Perkmandeljca in zanj naredili bivališča iz naravnih materialov. Bili smo ustvarjalni in zelo domiselni. Preizkušali smo se v nalogah gozdne matematike, iskali geometrijske oblike, ustvarjali simetrične metuljčke in zapisovali račune s storži, cvetlicami … V večernih urah smo se zabavali ob kvizu Male sive celice. Zvečer smo s piškoti ob mislih na vse vas sladko zaspali.

Sreda, 9. 6. 2021

Prebudili smo se v lep sončen dan. V dopoldanskih urah smo se odpravili na 6 km dolg pohod. Pot nas je vodila skozi gozdove proti Trojanam. Na “krofkanju” smo si noske obarvali s sladkorčkom in se posladkali s tradicionalnimi trojanskimi krofi. Med potjo do doma smo se v objemu narave pogovarjali s prijatelji, spodbujali drug drugega in preživljali nepozabne trenutke. Prav vsi smo ob vrnitvi prejeli objem zmagoslavja. Popoldan pa smo v smrekovem gozdu postali snemalci, novinarji in intervjuvanci. Poročali smo o dogodivščinah tretješolcev, ki so v šoli v naravi v Prvinah. Zvečer pa smo z iskricami sreče v očeh odjadrali v deželo sanj.

Četrtek, 10.6. 2021

Juranje bujenje je bilo tokrat glasbeno obarvano. Prebudile so nas melodije znanih pesmi in iz naših sobic je bilo slišati otroško prepevanje. V bukovem gozdu smo po skupinah ustvarjali bivake iz naravnih materialov. V enega od njih se je usedlo lahko celo pet deklic. Bili smo domiselni in zelo smo se izkazali. Ob srečelovu smo prejeli čudovita darilca. V večernih urah smo sami pripravili Prvinski ogenj. Plameni so osvetlili naše obraze, ki so ob skupnem prepevanju, korakanju in plesanju sporočali BILO NAM JE LEPO … Lahko noč vsem vam, še zadnjilč iz Prvin.